maandag 15 januari 2018

Verjaardagskaart met vintage plaatje

Hallo allemaal.

Vorige week op de workshop bij Adri hebben we dit model kaart gemaakt. Vind  het zo'n leuk model dat ik er zelf ook nog een kaart mee gemaakt heb. Die wil ik hier graag laten zien .

Voor het maken van de kaart design papier van Graphic 45 gebruikt.  Deze blauw kleur past heel mooi bij dit plaatje.  Stapsgewijs zal ik laten zien hoe de kaart gemaakt wordt.

Eerst heb ik 2 stukken wit kaartpapier van 14 x 22 cm gesneden
Daarna gerild op 4 en 8 cm  . Bij het ene stuk papier aan de linkerkant, goed kant van het papier en het andere stuk rechterkant. Voor het rillen heb ik mijn scoring board van Kippers hobby gebruikt. heel handig. dan zijn de rillen altijd gelijk


De mallen voor het maken van de kaart zijn van Marianne design. Ronde mal CR1414  1 keer uit gestanst , de langwerpige mal CR1415  4 keer uitgestanst. Deze op de voorste kaart aan de achterkant geplakt. zoals jullie  hierboven zien links en rechts.
Daarna het designpapier 2 stroken van 3.5 x 13.5 cm op het voorste witte vel geplakt en waar de mal op komt is  13.5 x 13.5 cm


 Als het designpapier geplakt is dan de kaarten op elkaar plakken . Dat gaat als volgt. je plakt het grote stuk achter links een randje lijm gebruiken . Dus alleen  de zijkant vast plakken. daarna  rechts achter een strookje lijm aanbrengen en daar komt dan de kant waar de rillijnen zitten. de binnenkant blijft los!

Je ziet hierboven dat je de kaart dan in elkaar kan vouwen zodat die gemakkelijk in een grote envelop kan. Als de voor en achterkant geplakt zijn dan kun je de kaart afmaken.  Heb voor het maken van de bloementoef nog een paar takjes gemaakt met al wat oudere mallen van Marianne design CR1253 en CR1244.  Heb in de hoeken  en onder de witte mal  wit  embospoeder gebrand. Vind het zelf een leuk detail.

Nog een laatste foto dan zien jullie hoe de kaart mooi kan staan


 
Hopelijk begrijpen jullie het verhaal zodat als jullie willen de kaart kunnen maken. Zo niet dan hoor ik het graag. Ik  hoop jullie te kunnen inspireren met deze kaart. Groeten Trijntje