maandag 25 februari 2013

Workshop week 7: Uiltje van vilt


We zijn helemaal in de ban van de vilten uiltjes, gemaakt van de Collectables serie. Op de workshop hebben we daarom deze week geen kaart gemaakt maar zijn we een keertje met vilt en naald & draad aan de slag gegaan. Het benodigde materiaal voor deze grappige uiltjes:

Collectables set 'Owl COL1302'
Vilt in verschillende kleuren. Voor onze uiltjes hebben we gebruik gemaakt van wit, bruin, lichtroze, en donkerroze maar je kunt natuurlijk elke kleur kiezen die je leuk vindt. Naast het uiltje op de foto hebben we ook pakketjes in zeven andere tinten zoals lichtblauw/grijs, lichtblauw/roze, bruin/ blauw, paars/ donkerblauw en andere lieve kleurtjes.
DMC garen (dubbele draad) 
Klein stukje lint (versiering op het buikje)
Lijm: Tacky glue of Xyron stickermaker
Vulling: Vully Bully of ander kussenmateriaal
De stansjes zijn gemaakt met de Big Shot.

Uit de verschillende kleuren vilt stans je met de Collectable het lijfje (2x), vleugeltjes, oogjes, snaveltje, pootjes en buik (2x) uit. 
De twee lijfjes leg je op elkaar en met twee draadjes DMC garen begin je vanaf de onderkant te borduren. Het uiltje wordt geborduurd met de festonsteek. 


Als je bovenaan bent aangekomen bij het kopje, zet je het lint vast met een paar steken. Het lint vouw je eerst dubbel, zodat het een lusje wordt om het uiltje mee te kunnen ophangen.Voorbij het tweede oortje kun je het uiltje gaan opvullen met vulling. De vulling in de oortjes kun je met een potlood of haaknaald duwen.


Daarna het uiltje verder afmaken met de festonsteek...


De vleugeltjes en het buikje kun je met stiksteekjes versieren.


Na het borduren en opvullen plak je met Tacky Glue de oogjes, snaveltje, buikje, lintje en pootjes vast. Als laaste plak je de vleugeltjes over het buikje. Ik heb mijn Xyron Sticker maker gebruikt, omdat ik dit ding ideaal vindt. Maar met Tacky Glue zit het vilt ook goed vast en het werkt misschien iets sneller.


Het uiltje is natuurlijk als compleet pakketje te koop in onze webshop, zodat je direct aan de slag kunt gaan. Wij vinden de uiltjes echt verslavend en we hopen dat jullie ze net zo leuk zullen vinden. Veel plezier er mee!


Groetjes,
Monique