maandag 30 september 2013

Christmas in the Country

Deze week ben ik bezig met het maken van kerstkaarten met Papermania's 'Christmas in the Country'. Schotse ruitjes en Noorse rendieren kunnen blijkbaar heel goed samen in één set... deze traditionele en knusse papierlijn maakt dat je zin krijgt in de kerst!
                            

 

De eerste kaart hierboven heeft als basis kraftkarton van 27 x 13,5 cm. Daarop een vierkant van 13 x 13 cm. Bazzil Cardstock donkergroen en een vel dessinpapier van 12,5 x 12,5 cm. Voor de cirkel heb ik gebruik gemaakt van de Slice snijmachine (Making Memories). De randjes van het papier/karton zijn omrand met inkt, kleur timber brown (StazOn) en daarop met wit borduurgaren een randje in stiksteek. De kaart is versierd met kerstrozen en takjes, gemaakt met de Floral Punches  FLP014, FLP013, FLP038FLP004. Voor de rest is gebruik gemaakt van card makers twine (rood/wit), rode en groene roosjes, een paar meeldraadjes en een bedeltje. De drie stroken lint onderop de kaart komen uit dezelfde lijn als het papier van Papermania.
De tweede, groene kaart heeft dezelfde basis voor wat betreft kraftkarton en dessinpapier, daarop een tag van 6 x 9,5 cm. met letters 'Joy', uitgesneden met de Slice machine. De figuren komen van designer card 'basic coordinates'. Alle letters en randen zijn met StazOn inkt 'timber brown' omrand en ook hier een randje geborduurd met DMC. Een strikje, gemaakt van het lint uit de set is rechtsboven geplakt met een hulstblaadje  FLP033 en een bedeltje. De kerstrozen zijn gemaakt van rood cardstock met de Floral Punch. Papieren roosjes, meeldraden en wat (zelfgemaakt) washi-tape. De houten sterretjes zijn van de Xenos.

Bedankt voor je bezoek en veel plezier met kaarten maken!

Groetjes,
Monique